Головна
Мій профіль
Вихід
П`ятниця, 19.04.2024, 20:45
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Меню сайту
Форма входу

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Категорії розділу
Перша ліга (2010-11 рр.) [14]
Друга ліга (2010-11 рр.) [14]
Календарі змагань [15]
Команди учасники [3]
Бомбардири - 2010-11 [13]
Сезон 2011-2012 [29]
Група А (2011-12 рр.) [9]
Група Б (2011-12 рр.) [9]
Кубкові турніри [8]
Сезон 2012-2013 [28]
Оголошення [65]
Бомбардири 2012-13 [9]
Сезон 2013-2014 [42]
Сезон 2015-2016 [29]
Сезон 2016-17 [17]
Сезон 2017-2018 [15]
Сезон 2018-19 [23]
Сезон 2019/2020 [18]
Сезон 2021-2022 [13]
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів

Наші партнери

Богородчанська РФФ


Сайт села Глибоке


 


Головна » 2018 » Січень » 12 » РЕГЛАМЕНТ сезону 2017-18 рр
21:50
РЕГЛАМЕНТ сезону 2017-18 рр

ЗАТВЕРДЖУЮ

    Начальник відділу

    молоді та спорту

________________ М. Байрам

«___» ___________ 2017 року

 

Р Е Г Л А М Е Н Т

 

чемпіонату Богородчанського району

 з міні-футболу сезону 2017-2018 років

 

РЕГЛАМЕНТ визначає принципи організації та проведення районних змагань з міні-футболу серед аматорських команд, процедурні та дисциплінарні заходи з питань недотримання порядку та правил, передбачених чинним  законодавством України, регламентуючими документами ФІФА, УЄФА, ФФУ, АМФУ, ФМФЛ. 

 

Нормативно-правовою базою Регламенту є:

  • Закон України ,,Про фізичну культуру і спорт” 1993 р., зі змінами та доповненнями.
  • Господарський кодекс України.
  • Кодекс законів «Про працю України».
  • Постанова Кабінету Міністрів України «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення спортивномасових  та культурновидовищних заходів» 1998 р.
  • Правила гри у футзал 2007 р., а також зміни та доповнення прийняті комітетом з мініфутболу
  • Порядок забезпечення громадського порядку і безпеки під час проведення футбольних матчів, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 червня 2004 р. № 823.

 

Мета та завдання Регламенту

 

Стаття 1. Мета регламенту

        Метою регламенту є визначення принципів організації та проведення змагань з міні-футболу серед любительських команд Богородчанського району (далі – змагання) під егідою відділу молоді та спорту районної державної адміністрації, порядку, норм і правил відносин між суб’єктами любительського міні-футболу на основі створення системи прав, обов’язків та відповідальності.

 

Стаття 2. Завдання Регламенту 

       1. Сприяння проведенню змагань на рівні вимог ФІФА, УЄФА, ФФУ, регламентуючих документів Міністерства молоді та спорту та АМФУ, ІФФФ, АМФІФО.

2. Встановлення порядку здійснення керівництва та контролю за організацією та проведенням змагань.

 

Мета та завдання змагань

 

Стаття 3. Мета змагань

Метою змагань є популяризація та піднесення престижу міні-футболу в Богородчанському районі, забезпечення необхідного рівня майстерності футболістів для успішного виступу клубних та збірних команд району у обласних та регіональних змаганнях.

 

Стаття 4. Завдання змагань

  1. Сприяння подальшому розвитку та пропаганди міні-футболу в районі.
  2. Підвищення рівня спортивної майстерності футболістів-любителів.
  1. Визначення переможця та призерів чемпіонату району серед дорослих команд.
  2. Організації дозвілля шанувальників міні-футболу району.

 

Стаття 5. Керівництво змаганнями

  1. Загальне керівництво проведенням районних змагань з міні-футболу покладається на відділ молоді та спорту районної державної адміністрації.
  2. Безпосереднє керівництво і оперативний контроль за змаганнями здійснює організаційний комітет з проведення. Питання, які непередбачені цим Регламентом, регулюються організаційним комітетом з проведення змагань, до якого входять представники усіх команд.
  3. Чемпіонат проводиться за принципами ,,Чесної гри” згідно з календарем змагань, затвердженим  відділом  молоді та спорту.

 

Стаття 6. Система проведення змагань

  1. Змагання чемпіонату проходитимуть на спортивних спорудах, які затверджує оргкомітет змагань.
  2. У чемпіонаті району з міні-футболу 2017-2018 років змагається  16 команд. Команди учасники чемпіонату змагаються по коловій системі в одній групі згідно календаря, який розроблено жеребкуванням. Ігри проходять в одне коло. Потім розігруються в раунді плей-офф(згідно календаря) підсумкові місця. Учасники розіграшу ½ фінала золотої ліги проводять матчі до двох перемог. Переможці пар проходять до фіналу, переможені зустрінуться у матчі за 3 та 4 місця відповідно.

 

Стаття 7. Календар змагань

  1. Календар змагань складається способом жеребкування. 
  2. Перенесення матчу допускається на інший строк (день або годину) у випадках:
  • форс-мажорних обставин;
  • внесення змін до календаря змагань.
  1. Рішення про перенесення матчу приймає організаційний комітет з проведення чемпіонату та сповіщає про це команди. Воно є остаточним
  2. Право перенесення матчу у випадках не передбачених Регламентом належить тільки організаційному комітету.  

 

       Cтаття 8. Учасники змагань

1. До участі у чемпіонаті допускаються команди сіл та селищ району, футбольних та спортивних клубів підприємств, установ, організацій, вузів, які знаходяться на території району. Основною умовою допуску команд до змагань є неухильне виконання вимог та положень даного Регламенту. У змаганнях чемпіонату мають право брати участь команди футбольних та спортивних клубів, колективів фізичної культури підприємств, установ, організацій, котрі знаходяться на території Богородчанського району та взяли зобов'язання виконувати регламентні норми та рішення, своєчасно сплачують внески та здійснюють інші обов'язкові платежі в установленому порядку та відповідні терміни.

  1. Жодна юридична або фізична особа не може володіти або керувати, у тому числі через третіх осіб, більш ніж одним клубом (командою), що приймає участь в першості й здійснювати контроль за їх діяльністю.
  2. До змагань допускаються учасники за умов відповідності наступним вимогам: а) вихідці з Богородчанщини (якщо футболіст або його батьки народилися в районі); б) особи з  районною пропискою; в) дозвіл лікаря.
  3. До змагань не допускаються учасники не з Богородчанського району, у випадку невиконання цієї норми команді зараховується технічна поразка. У випадку повторення даного факту команда знімається зі змагань.

 

Стаття 9. Визначення місць команд у турнірній таблиці

  1. За перемогу у матчах чемпіонату команді нараховуються три очки, за нічию - одне очко, за поразку відповідно жодного.
  2. Місця команд у чемпіонаті визначаються за наступними показниками отриманими в усіх матчах:

 а)  більша кількість набраних очок;

 б)  більша кількість перемог;

 в)  краща різниця забитих і пропущених м'ячів;

 г)  більша кількість забитих м'ячів.

3.   У випадку рівності показників  визначених п. 2 даної статті у двох і більше команд перевагу отримують ті, котрі  у матчах з усіма конкурентами мають кращі показники:

а)   більша кількість перемог в особистих зустрічах;

б)   більша кількість перемог у всіх матчах;

в)   краща різниця забитих і пропущених м'ячів у всіх матчах;

г)   більша кількість забитих м'ячів у всіх матчах.

       

Стаття 10. Неявка команди на матч. Виключення команди із змагань

  1. За неявку команди на матч чемпіонату без поважної причини їй зараховується технічна поразка (+ : -), команді-суперниці - технічна перемога (+ : -), а команді яка не з'явилась на матч без поважної причини у турнірній таблиці знімається 3 очки.
  2. Якщо обидві команди не з'явилися на матч чемпіонату, то їм зараховується технічна поразка (-:-), а до клубів застосовуються дисциплінарні санкції (-3 очки).
  3. Організаційному комітету надається право зняття із змагань клубів у випадку повторного нез'явлення команд на матч без поважної причини. Відповідно клуб (команда) автоматично виключається з чемпіонату, а гравцям надається статус "вільних агентів". Залишок суми заявочного грошового внеску такої команди зараховується у фонд організаторів.
  4. Якщо така команда провела половину і більше матчів, їй зараховуються технічні поразки у поєдинках до  завершення  чемпіонату (-:+), а командам- суперницям перемоги (+ : -), якщо ж менше половини - результати анульовуються.

 

Стаття 11. Припинення, догравання, вимушене перенесення  матчу

1У випадку припинення матчу арбітром з вини однієї із команд їй зараховується технічна поразка (-:+). Якщо рахунок відповідного матчу вищий, ніж (3:0) на користь команди, якій зараховується перемога, то зберігається більш високий результат.

  1. Якщо матч припинено з вини гравців однієї із команд то відповідне рішення щодо матчу та команди приймає комісія відділу молоді та спорту.
  2. У разі, якщо матч припинений з вини обох команд, то їм відповідно зараховується технічна поразка (-:-). До винних застосовуються дисциплінарні санкції.
  3. У випадку припинення матчу до закінчення ігрового або додаткового часу через форс-мажорні обставини, він дограється, як правило, наступного дня з хвилини, на якій він був припинений, тими ж складами команд, що грали до хвилини припинення, на майданчику де він проходив. При неможливості за станом здоров'я (травма та ін.) взяти участь у дограванні футболіст може бути замінений іншим гравцем.
  1. Якщо незалежні від організаторів причини перешкоджають дограти матч наступного дня обидві команди мають право домовитись зіграти  його на два дні пізніше запланованої дати  проведення.
  2. Час припинення матчу повинно бути відображено у рапорті.
  3. Рахунок та дисциплінарні санкції проведеної частини матчу, при дограванні зберігаються. 
  4. Поєдинок не дограється з причин:
  1.  втручання у нього третіх осіб, у тому числі вболівальників;
  2.  недисциплінованої поведінки футболістів однієї чи обох команд;

 

Стаття 12. Процедура оформлення заявочної документації на участь в змаганнях

  1. Для участі в районній першості з міні-футболу необхідно у встановлені організаторами терміни подати до комітету з організації та проведення змагань наступні документи - заявочні листи підпи­сані головним тренером, завірені лікарем й затверджені керівником клубу.
  2. До надрукованого примірника заявочного листа команди вноситься не більше 15 прізвищ футболістів і не більше 4 прізвищ офіційних представників. Дозаявка футболістів дозволяється до 31 грудня 2017 року.                                                                                                                                  

 

Стаття 13. Учасники матчів та заміна футболістів

  1. У змаганнях з міні-футболу дозволяється брати участь командам, які пройшли заявочну кампанію і включені у календар.
  2. Офіційний представник команди зобов'язаний до початку матчу за вимогою надати арбітру заявочний лист із зазначенням 15-ти прізвищ гравців і офіційних осіб, а також форму футболістів, воротарів та 5-го польового, що замінюватиме воротаря. Представник підписує рапорт арбітра по завершенні матчу, він ознайомлюється із записами у рапорті щодо дисциплінарних санкцій гравцям, які вони отримали  в даній грі та авторів голів.
  3. За внесення до рапорту арбітра прізвища відстороненого від участі у матчах або незаявленого футболіста відповідальність несе офіційний представник команди. До нього за таку дію застосовуються дисциплінарні санкції.
  4. За внесення до рапорту арбітра прізвища відстороненого від участі у матчах або незаявленого футболіста до клубу застосовуються дисциплінарні   штрафні санкції.
  5. Якщо до рапорту арбітра у складах обох команд внесені прізвища відстороне­них від участі у матчах або незаявлених футболістів, то до клубів застосовуються дисциплінарні штрафні санкції.
  6. Футболіст, прізвище якого не внесено до рапорту арбітра, не має права приймати участь у матчі.
  7. Запасні футболісти у маніжках, а також не більше чотирьох офіційних представників команди, прізвища яких внесені до рапорту арбітра, під час матчу повинні перебувати на місцях, відведених для них.
  8. Особи, прізвища яких не внесені до заявки команди, під час матчу не мають права перебувати у технічному майданчику.
  9.  Заміни проводяться з числа гравців, прізвища яких внесені до рапорту арбітра та у відповідності до Правил гри в міні-футбол.

 

Стаття 14. Маніпулювання результатом матчу

  1. Матч, результат якого викликає сумнів щодо дотримання командами-суперницями принципів спортивної боротьби, розглядає оргкомітет на підставі підготовлених відповідних  матеріалів.

 

Стаття 15. Протест. Порядок подання. Розгляд

  1. Офіційний представник клубу зобов'язаний впродовж 15 хвилин після завершення матчу попередити арбітра про подання протесту. Відповідна заява підписується офіційним представником клубу і передається арбітру, який зобов'язаний проінформувати про це команду-суперницю та організаторів. Він повинен направити цю заяву в оргкомітет. В свою ж чергу клуб повинен протягом двадцяти чотирьох годин після закінчення матчу направити обґрунтований протест до організаторів змагань.
  2. Не приймається до розгляду несвоєчасно поданий протест, а також якщо він поданий на рішення арбітра протягом матчу:

а)   призначення (не призначення) вільного, штрафного або 7-ти     метрового удару;

б)   визначення виходу м'яча за межі майданчика і надання права введення м'яча у гру;

в)   зараховане або не зараховане взяття воріт;

г)   попередження або вилучення футболіста з майданчика.

  1. Протест розглядає оргкомітет після того, як клуб заплатить обов'язковий грошовий внесок у сумі триста (300) гривень.
  2. У випадку задоволення протесту оргкомітетом пятдесят відсотків  (50%) обов'язкового грошового внеску повертається клубу.

 

Стаття 16. Забезпечення громадського порядку та безпеки на спортивній споруді

  1. Клуби - учасники змагань несуть відповідальність за громадський порядок та безпеку до, під час і після матчу на спортивній споруді й прилеглій до неї території.
  2. У спортивній споруді й прилеглій до неї території до, під час й після матчу заборонено використання піротехнічних засобів. У разі порушення цієї норми до клубу застосовуються дисциплінарні санкції.

 

Стаття 17. Відповідальність клубу, офіційних представників та футболістів

1. Клуби, офіційні представники, делегати, інспектори, арбітри зобов'язані дотримуватися Кодексу етики й чесної гри „Чесна гра - дисципліна і повага" та вести непримиренну боротьбу з проявами корупції, обману й шантажу, спробами використання її в особистих інтересах.

  1. Клуб несе відповідальність за поведінку гравців своєї команди. Офіційні представники клубу не мають права втручатися у дії арбітрів.
  2. За порушення вимог Регламенту та інших нормативних документів до клубу або його офіційних представників, футболістів застосовуються дисциплінарні санкції.

 

Стаття 18. Нагородження

  1. Нагородження переможців і призерів чемпіонату району з міні-футболу серед  аматорських  команд проводить відділ  молоді та спорту районної державної адміністрації.
  2. Клуби-переможці та призери чемпіонату не пізніше, ніж за 10 днів до дати офіційної церемонії надають до організаторів змагань списки осіб для нагородження, відповідно до заявочних листів команд та результатів проведених за команду матчів. Нагороди отримують гравці, які провели в складі команди-призера 50 і більше відсотків матчів у даному сезоні.

3. Команда, яка посіла перше місце, здобуває звання «Чемпіона Богородчанського  району» та нагороджується грамотою та Кубком. Гравці та керівники команди нагороджуються золотими медалями (всього відповідно по 15 комплектів).                                                                                                               

3.1. Команди котрі посіли друге та третє місця здобувають почесні звання «Срібний призер» й «Бронзовий призер». Вони нагороджуються Кубками та медалями. Футболісти, офіційні представники команд нагороджуються відповідно «срібними» і «бронзовими» медалями (всього відповідно по 15 комплектів).

3.2. За зайняте четверте місце, команда як учасник фіналу чотирьох нагороджується памятним призом.

3.3. За зайняте пяте місце (переможець срібної ліги), команда нагороджується кубком.

4. За результатами опитувань представників клубів, вболівальників та міні-футбольних фахівців оргкомітет визначає лауреатів сезону у номінаціях: «Кращий бомбардир», «Кращий воротар», «Кращий  гравець» чемпіонату.

       Стаття 19. Облік дисциплінарних санкцій, що застосовуються арбітром

  1. За грубе порушення правил арбітр вилучає гравця на 2 хв. штрафного часу.
  2. Якщо матч був перерваний, вилучення, винесені у матчі не відміняються.
  3. Не проведений з будь-якої причини матч не враховується у кількість матчів, які футболіст повинен пропустити у зв'язку з відстороненням.
  4. Перерваний з будь-якої причини матч враховується у кількість матчів, які футболіст повинен пропустити у зв'язку з відстороненням.
  5. Футболіст, який отримав вилучення, в тому числі за не дисципліновану поведінку, не має права брати участь в офіційних матчах до рішення оргкомітету та закінчення терміну його відсторонення. Строк дії відсторонення гравця від участі у матчах розпочинається з моменту вилучення з майданчика.
Категорія: Сезон 2017-2018 | Переглядів: 718 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright Nazar Masliy (Gluboke) © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz